SERVICE

Stralen

Zie ‘m stralen!
Het begint allemaal bij een goede basis, een sterk fundament. Om een product vrij te maken van roest, oude verflagen of walshuid, moet het worden gestraald. Onder hoge druk spuiten we straalgrit op het metaal. Op deze wijze verdwijnen de ongewenste lagen en wordt het oppervlak opgeruwd. Na deze voorbewerking is het materiaal klaar voor een vervolgbehandeling zoals schooperen, poedercoaten of spuiten. De kleurbewerking hecht beter en het materiaal is daarmee duurzaam beschermd tegen roest, vuil en weersinvloeden.

Stralen is een indrukwekkend proces en we begrijpen best dat u eens wilt kijken hoe dat werkt. Hier liggen tenslotte onze roots. We beschikken bij Westerhof over een grote straalcabine van

18 x 10 x 5 meter, waarin hele machines, opleggers en grotere hekwerken prima kunnen worden behandeld. Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat?

Schooperen

Oude liefde roest niet
Schooperen is een uitermate duurzame oppervlaktebehandeling waarbij we een legering van gesmolten zink en aluminium onder hoge druk op de te behandelen materialen spuiten. Deze methode wordt daardoor ook wel metalliseren of vlamverzinken genoemd en zorgt ervoor dat het object nog beter bestand is tegen corrosie. Zelfs wanneer een bovenliggende verflaag wordt beschadigd, gaat het materiaal niet roesten. Schooperen vindt wanneer nodig plaats na het stralen en zorgt tevens voor het beter hechten van de verfcoating en daarmee voor een nog langere levensduur. Schooperen wordt vaak ingezet voor producten die te maken hebben met extreme omgevingsfactoren zoals in de landbouw, de offshore en de petrochemische industrie.

Monteren

Passen en meten

Als servicebedrijf maken we het u graag zo eenvoudig mogelijk. Ontzorgen moet je niet te veel over praten, maar vooral doen. Dat betekent dat we strak plannen en uitvoeren en wanneer mogelijk flexibel zijn voor spoedopdrachten. Die balans blijft een uitdaging en uit ervaring weten we dat dat ook geldt voor u. We stellen dan ook graag onze kennis, kunde en montagediensten ter beschikking. In onze eigen montagehal kunnen we, wanneer dat u beter past, een deel van uw montagewerkzaamheden overnemen.

We hebben een breed arsenaal aan gereedschappen voorradig en kunnen hiermee monteren, demonteren en eventueel zelfs kleine reparaties uitvoeren.

Zo hebben wij een wandzwenkkraan van 750KG, een MIG/MAG-lasapparaat en een grote kolomboormachine tot onze beschikking.

Onze ervaren monteurs vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neemt u contact op?

Transport

Dat loopt soepel
Om uw en onze planning zo optimaal mogelijk te kunnen waarborgen, is het in sommige gevallen verstandig het transport aan ons over te dragen. Wij zorgen ervoor dat de materialen zo snel mogelijk weer terugkrijgt en zo is uw proces eenvoudiger te managen. Bij Westerhof beschikken we over een brede selectie van transportvoertuigen.