OVER ONS

Daadkracht en vakmanschap, daar staan we bij Westerhof voor. De afgelopen decennia groeiden we van straalbedrijf naar totaalleverancier voor metaal- en constructiebedrijven, de automotive sector, en voor gevel-, interieur- en machinebouwers. Met aandacht en hartstocht werd de kunst van het spuiten en poedercoaten van generatie op generatie overgebracht en verder doorontwikkeld. Elke dag werken we met een gedreven team aan de verfraaiing en bescherming van onderdelen en complete machines.

Wij gaan voor de toekomst en leggen de focus op duurzaam in kleur.

Marcel Westerhof bekent kleur.

Procesmatig werken is noodzaak in onze business. We plannen wat af. We stralen, conserveren, transporteren en monteren en dragen zo bij aan de snelheid. Toch ervaar ik dat juist onze flexibiliteit meerwaarde biedt. Laten we eerlijk zijn, voor veel van onze klanten zijn we slechts een hinderlijke onderbreking in hun eigen proces. De materialen moeten de deur uit en zijn dus tijdelijk niet beschikbaar. We streven er dan ook naar het product van onze opdrachtgevers zo kort mogelijk in huis te hebben. En dat betekent strakke afspraken maken. Ophalen, bewerken en direct weer terug dus. Aan de andere kant geeft dat spoedje tussendoor ook veel voldoening. Ik houd van dat snelle schakelen en anticiperen. Bovendien voel je de oprechte blijdschap bij de klant. Daar zetten we met onze service vol op in.

Historie

Eind vorige eeuw, in 1984 om precies te zijn, startte Westerhof senior met Straalbedrijf Westerhof.  Een naam die het tot ver in de eenentwintigste eeuw zou houden. Het oorspronkelijke straalbedrijf was klein en flexibel, maar had aan het toenmalige Geesink een zeer belangrijke en constante opdrachtgever. Zoon Marcel werkte vanaf zijn achttiende al mee in de zaak. Hij leerde het vak op de werkvloer en het pakte hem zoals hij nooit had kunnen verwachten. Drie jaar later, op zijn 21e, besloot hij het roer over te nemen. Hij wilde meer dan de organisatie die er toen stond, maar hield vast aan het vakmanschap dat zijn vader had geholpen in de jaren ervoor.

Westerhof groeide door de jaren heen gestaag van een team van zes naar in 2021 zesentwintig werknemers. De organisatie ontwikkelde zich verder, nieuwe machines en technieken deden hun intrede en processen werden toegesneden op de nieuwe situatie. Westerhof werd van gespecialiseerd straalbedrijf, totaalleverancier op het gebied van spuiten en poedercoaten. Daarmee kwamen er nieuwe klanten, maar veel bestaande partijen bleven tegelijkertijd trouw. Misschien omdat het gevoel uit de begintijd nooit echt veranderde. Het is hier een familie. Er wordt lol gemaakt, maar ook keihard gebikkeld.

“Een goed team is vooral divers”, geeft Marcel Westerhof aan. “We zijn allemaal anders, maar hebben elkaar nodig om het beste eindproduct af te leveren. Niet iedereen is geschikt voor spuitwerk of voor het aanbrengen van structuur in de processen. De truc is om elkaar te blijven te versterken. De ervaren mannen delen hun kennis met de jonge gasten. De jonge jongens komen weer met nieuwe technieken en oplossingen. Het vak leer je pas echt in de praktijk, daar weet ik alles van.”

Vanaf de zomer van 2021 presenteert Westerhof zich nog nadrukkelijker als totaalleverancier. Vanuit het gedachtengoed duurzaam in kleur wordt er alles aan gedaan om de klanten te ontzorgen. En die filosofie komt heel aardig uit de verf. Het betekent dat het team inzet op strak plannen, vlot schakelen en focus op de lange termijn. Westerhof is en blijft een begrip, ook in de komende decennia.