Poedercoaten

Dat past als een maatjas

Bij Westerhof zijn we gespecialiseerd in het poedercoaten van alle soorten metaal, zoals staal, verzinkt staal, aluminium en RVS. Door poeder elektrostatisch op het materiaal aan te brengen, ontstaat een coating of coatlaag. Deze wordt verhit in een oven waarna het materiaal slijtvast en vochtresistent is. Poedercoating is een uitstekende keuze voor de bescherming van metaal en heeft minimale impact op de eigenschappen en afmetingen van uw producten.

Deze laag is een ideale beschermer van de buitenkant van uw producten, maar minstens zo belangrijk, deze bewerking biedt ook voor grotere holtes maximale bescherming. De dikte van de coating is eenvoudig naar uw wensen aan te passen: er zijn immers ook onderdelen die juist gebaat zijn bij een dikkere coating.

Alle RAL-kleuren zijn mogelijk

Poedercoating gebeurt op basis van RAL-kleuren maakt de kleurkeuze enorm uitgebreid. De kleuren zijn qua samenstelling vastgelegd en over de hele wereld exact hetzelfde. Uw product krijgt dus gegarandeerd precies de juiste kleur. Binnen de RAL-serie heeft u de keuze tussen de varianten: hoogglans, zijdeglans of mat gecoat. Daarnaast is het mogelijk om hamerslag-, structuur- of metallic effecten toe te passen.

Maak gerust een afspraak.